Je Tinnitus beheersen met een app
De in Nederland ontwikkelde augmented-reality game daagt je uit om je tinnitusklachten aan te pakken. Voordat je begint, is het belangrijk om je tinnitusgeluid zo nauwkeurig mogelijk in de app te matchen. Maak gebruik van de uitgebreide geluidsbibliotheek om de toonsoort, toonhoogte, verdeling in de oren en het volume van je tinnitusgeluid in te stellen.
Spiegel Therapie
Fantoompijn is een bekend verschijnsel waarbij pijn wordt gevoeld in een geamputeerd ledemaat. Volgens de literatuur vult het brein de ontbrekende informatie zelf in door extra impulsen te creëren. Zowel bij fantoompijn als bij tinnitus zijn vergelijkbare hersengebieden overactief, en tinnitus wordt zelfs vaak “fantoomgeluid” genoemd. Spiegeltherapie, waarbij een spiegel gebruikt wordt om het ontbrekende ledemaat te visualiseren, is een bekende behandeling voor fantoompijn. Een vergelijkbare therapie voor tinnitus is mogelijk: in plaats van een spiegel wordt de piep in het oor gestimuleerd, waardoor het brein stopt met het zelf creëren van impulsen en zich aanpast.
Lees verder
Hoe werk Freequency?
De Freequency app zou een baanbrekende hulpmiddel kunnen zijn voor mensen met tinnitus. Door dagelijks te spelen, kun je leren je tinnitus te beheersen en te verminderen, wat uiteindelijk kan leiden tot een betere levenskwaliteit. De ontwikkelaars moedigen je aan om de app regelmatig te gebruiken en de progressie in je klachten te monitoren. De app ondersteunt je met dagelijkse content waarin je leert over je brein, de werking van de app en mogelijke hulp die je kunt zoeken als persoon met tinnitus.