Wie zijn wij

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Samen doen waar nog niet aan is gedacht.

Prof. de Ridder: “Eind 2019 stond er een artikel in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature dat zegt: de beste wetenschappelijke vooruitgang wordt bereikt via samenwerking van wetenschappelijke disciplines. Je ziet al wel steeds meer samenwerking tussen kno-arts, audioloog, neuroloog en psychiater. Maar dan start je nog altijd vanuit de gezondheidszorg. TinnitusHouse wil aan de patiënt zelf vragen: wat helpt je? Dan krijg je ‘crowdknowledge’, zoals ook crowdfunding is ontstaan.”

Brede Samenwerking
“Het idee achter Tinnitus House is samenwerking tussen iedereen die probeert te helpen bij het probleem van oorsuizen: onderzoekers (TUDelft, stichting Braininnovations), zorgverleners, fondsenverwervers (Tinnitusfree, Gaby Olthuis stichting) mensen die informeren (Hoormij·NVVS) en patienten”.

“Tinnitus House wil graag antwoorden krijgen op vragen als: heeft u last van
oorsuizen, wat voor klachten, in welke omgeving, waar heeft u baat bij? “Daarmee kunnen we risicofactoren en oplossingen in kaart brengen waar nog niet aan is gedacht. Stel dat honderd mensen zelf aangeven dat – ik noem maar wat – wortelsap werkt, dan is dat reden voor verder onderzoek. Verder kijken naar wat deze mensen gemeen hebben. Is er één iemand bij wie, bij wijze van spreken, gras eten helpt, dan is dat te weinig voor verder onderzoek. We zoeken naar gemene delers om mensen vervolgens tips te kunnen geven die passen bij hun type oorsuizen of omgevingskenmerken”

Bovenstaande tekst komt uit een interview met Prof. Dirk de Ridder in 2020 gepubliceerd door de Stichting Hoormij.  Het gehele interview kunt u hier downloaden    

Partners in Tinnitus House

St. Braininnovations

Braininnovaties was opgericht als een joint venture om de zeer snelle nieuwe ontwikkelingen in brein research en technologie te integreren om nieuwe behandelingen te creeren voor onbehandelbare ziektes. 
Naar de website 

TU Delft

De missie van de sectie Bio-elektronica is het leveren van technologie voor het succesvol monitoren, diagnosticeren en behandelen van corticale, neurale, hart- en spier-aandoeningen door middel van elektrotechnische middelen.
Naar de website

Stichting Hoormij

Stichting Hoormij heeft als doel de behartiging van de individuele en collectieve belangen en de bevordering van het welzijn van mensen met gehoor-aandoeningen en taalontwikkelingsstoornissen, alsmede van hun familie en mantelzorgers. 
Naar de website

St. Tinnitusfree

De Stichting Tinnitufree stelt zich ten doel het Inzamelen van geld voor research, behandelingen en medicijnen ten behoeve van diegenen die last hebben van oorsuizingen (door aanwijsbare en onaanwijsbare redenen). 
Naar de website

Gaby Olthuis Stichting

Stichting Gaby Olthuis Fonds heeft ten doel het stimuleren van onderzoek naar de oorzaken en behandel methoden van tinnitus door specifieke onderzoeksvragen te formuleren, het meest gerede onderzoeksinstituut te selecteren en fondsen voor onderzoek te werven. 
Naar de website

Adviesraad Tinnitus House

Prof. dr. F.E. ( Freek ) Hoebeek, Laboratory of Neuroimmunology and Developmental Origins of Disease (NIDOD), Utrecht Medical Center Utrecht,

Ass. prof. Dr.Ir. C.( Christos ) Strydis,  Neuroscience Erasmus MC University Rotterdam

Prof. dr, S.K. ( Bas ) Koekkoek,  Neuroscience Erasmus MC University Rotterdam

Prof. dr. ( J.J.G. ) Gerard Borst,  Neuroscience Erasmus MC University

Dr. Ir. Marijn van Dongen, NXP semiconductors, Nijmegen,

Drs. ( H.E. ) Bart Drost,  KNO, Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom

Drs. ( V. ) Vishtaseb Akbarkhanzadeh , psychiater te Amsterdam

Leden Werkgroep Tinnitus House

Prof. dr. Dirk De Ridder, neurochirurg te Gent.

ass. prof. (E.M.) Eddy van der Velden translationeel onderzoeker.

Prof.dr.ir. Wouter Serdijn, Technische Universiteit Delft (LinkedIn).

drs. Joop van Gent, Language Technologist, CEO Irion Technologies, (LinkedIn)

Phillip Storey, PSF medical Rotterdam (LinkedIn)

Ron Woering, Epona Consultancy Baarn (LinkedIn)

Ken je meer mensen die mogelijk een bijdrage kunnen leveren?
Heb je een Facebook-, of Linkedin pagina, ben je actief op Twitter of Instagram?
Help mee deze site nog meer bekendheid te geven en deel deze pagina met anderen . . .