Wetenschappelijke oplossingen worden niet gepubliceerd in een snelle webshop!

Simsalabim Nervus Vagus Stimulatie

De grootste groep patienten met Tinnitus is die waarvan de oorzaak gezocht moet worden in het gehoorverlies. De hersenen “vullen” als het ware de verloren gegane frequenties aan en creeëren zo een “fantoom-geluid” . Het is dan niet verwonderlijk dat er ook gezocht wordt naar mogelijkheden om de hersenen te vertellen dat niet meer te doen. Je kunt dat doen door uitwendige (elektromagnetische) stimulatie of door Nervus Vagus stimulatie. De nervus vagus (NV) is de 10de hersenzenuw die een groot deel van het lichaam innerveert (van prikkels voorziet) Omdat de NV aftakkingen heeft naar het gehoorstelsel inclusief het gehoorcentrum in de hersenen kun je door stimulering van de NV tinnitus verminderen of helemaal wegkrijgen. Daar wordt in verschillende instituten onderzoek naar gedaan. Het probleem is precies met de juiste frequentie of de juiste plek te stimuleren. Maar dat is iets dat waarschijnlijk over niet al te lange tijd mogelijk zal zijn.

Jammer genoeg zijn er slimme zakenmannen die alvast meeliften op de toekomstige mogelijkheden en brengen apparaten op de markt zoals de Rezzimax, of de AMO die veel beloven, maar waar wetenschappelijke onderbouwing aan ontbreekt. U kunt er vanuit gaan dat Nervus Vagus stimulatie niet zomaar met een apparaatje uit een webshop de oplossing zal bieden. Dat zal gaan via een KNO arts , een neuroloog en misschien tzt via een audioloog.

Er worden nu zelfs ook nervus vagus stimulatoren op het internet aangeboden die zeggen boezemfibrilleren van het hart te bestrijden.   

 

Deel deze website